Shoopingul pentru multe dintre noi este este un adevărat sport și devine unul național atunci când se anunță o perioadă de reduceri. Însă câte dintre noi știu să profite cu adevărat de ele? Ți-am pregătit mai jos un mic ghid de idei și sfaturi despre cum poți să faci smart shopping și despre cum poți trece cu brio de examenul numit : reduceri !

  • Primul pas când vine vorba de cumpărături este să îți faci un plan. Acesta trebuie să cuprindă o listă cu magazinele pe care intenționezi să le vizitezi, cu piesele pe care vrei sau ai nevoie să le achiziționezi și să stabilești un buget aproximativ.
  • Evită perioadele în care ești supărată sau tristă, pentru ca exact în acele momente simți nevoia să te răsfeți și de multe ori ajungi să cumperi ceva de care nu ai nevoie .
  • Când mergi la shopping, încearcă să te gândești pe termen lung. Chiar dacă ești tentată să achiziționezi o piesă super trendy, dar oare va rezista în timp?
  • Chiar dacă pot costa mai mult, piesele în care merită să investești sunt cele cu un croi simplu, dar care te avantajează și care se vor demoda foarte greu : un sacou bine croit sau o poșetă de zi de calitate. Atenție și la materiale, acestea trebuie să fie de bună calitate.
  • Chiar dacă ai tendința să mergi la cumpărături însoțită de o prietenă sau de iubit, nu este cea mai bună idee să faci asta. În caz contrar, e posibil să regreți o anumită achiziție doar pentru că cineva te-a sfătuit să cumperi ceva, ce ție nu îți place atât de mult, de fapt.
  • Dacă ți s-a pus pata pe vreun articol, dar din păcate, este peste bugetul tău, așteaptă până în perioada de reduceri și vezi dacă poți să îl achiziționezi la un preț mai mic. De asemenea exista și alt risc: să nu mai găsești măsura ta sau culoarea dorită. Sau mai rău, să nu îl găsești deloc.

Chiar dacă tentația este mare, într-un final nu trebuie să cumperi anumite lucruri doar pentru că sunt reduse. Vezi dacă chiar ai nevoie de ele!