Temperaturile încep să mai cedeze, serile și diminețile devin ușor mai răcoroase, iar toamna ușor-ușor își intră în drepturi. Ce piesă ar putea fi mai potrivită să o pui pe tine în această perioadă instabilă? Bineînțeles, cardiganul ne salvează și de această dată. O piesă de îmbrăcăminte care domină tentințele în acest sezon, este una dintre cele mai versatile articole vestimentare! Îl poți purta peste orice ținută de vară, orice combinație, este ușor, chic și confortabil. Este o piesă care se potrivește în nenumărate contexte și care se poate adapta unei diversități mare de stiluri. Ți-am pregătit astăzi o selecție cu 10 modele superbe care sperăm că te vor inspira la cumpărături!

Cardiganele până în talie

Cele care preferă îmbrăcămintea mulată, respectiv pe cea care copiază formele corpului, pot opta pentru un cardigan scurt, respectiv până în zona taliei. În fapt acesta este considerat în acest sezon unul dintre cele mai populare opțiuni. Sunt persoane pe care nu le avantajează topurile lungi, întrucât le disproporționează, nu le pun într-o lumină bună. În schimb, un astfel de cardigan reprezintă exact ceea ce au nevoie – îl pot alătura ținutelor alcătuite din pantaloni sau fuste cu talie înaltă, spre exemplu.

Cardiganele supradimensionate

Aceste modele sunt o recomandare pentru cele care doresc sa adauge senzația de volum în partea de sus. Pentru a nu crea o imagine disproporționată este de preferat a fi asortate cu o pereche de jeanși skinny și nu cu pantaloni de tip boyfriend.

Cardiganele lungi

Acest model  reprezinta soluția salvatoare atunci când nimic parca nu se potrivește ținutei adoptate. Rămân senzația sezonului tomnatic și sunt preferate pentru faptul că alungesc silueta. Este însă foarte important să le purtăm alături de haine care echilibrează imaginea, de tipul pantalonilor de trei sferturi, a rochiilor mini sau a jeanșilor mulați. De evitat sunt însă pe cât de mult posibil acei pantaloni largi sau fustele pline pentru ca nu vor face decât să adauge senzația de volum în partea de jos, ceea ce nu e deloc de dorit.

Ideile în care cardiganele se pot asorta în ținutele de toamna sunt inepuizabile. Începând de la cele mai elegante și chic apariții și până la cele mai lejere, de tip casual, acestea constituie o piesă de echilibru.